Organisatie Ontwikkeling

Welkom bij FranklinCovey!
Dank voor je interesse in ons en onze visie op Teamontwikkeling.

Bijna alles in je organisatie – inclusief de strategie, producten en systemen – kan gekopieerd worden. Er is één ding dat onmogelijk gekopieerd kan worden: de effectiviteit van je mensen. De cultuur van je organisatie is het ultieme onderscheidende vermogen.

Elke groep mensen die regelmatig samenwerkt, onderneemt en leeft ontwikkelt een eigen dynamiek. Zij hebben met elkaar een manier (expliciet benoemd of impliciet ontstaan) gevonden om met elkaar om te gaan. In de ene groep blijft men erg beleefd naar elkaar, in een andere groep is men juist erg uitdagend naar elkaar en in weer een andere groep viert de humor hoogtij. In organisaties en samenlevingen noemen we dat cultuur; het collectieve gedrag van mensen. De aard van de onderlinge relaties, de gesproken en onbesproken waarden, de normen en systemen. De ongeschreven wetten, de subtiele boodschappen die herkenbaar zijn voor jouw organisatie, jouw groep.

Cultuur is er altijd, in elke handeling, elk contact. Vaak gaan zaken automatisch en sta je er niet bij stil, maar cultuur is bepalend voor wat er faalt en staat aan de basis van succes.

Visie op organisatieontwikkeling

De cultuur van je organisatie wordt uiteindelijk gecreëerd door de leiders binnen je organisatie. Zij geven het voorbeeld en zetten de standaard voor goede of slechte prestaties. Goede leiders hebben een bijna perfecte balans in Karakter – De capaciteit van persoonlijke en interpersoonlijke effectiviteit – en Competentie – Het vermogen om duurzame resultaten te behalen.

Leiders die hun leven, hun teams en de organisatie veranderen, doen dingen niet alleen anders, maar zij kijken ook anders. Hun verandering ontstaat van binnen naar buiten. Ze concentreren zich niet alleen op hun acties, maar ook op wie zij zijn. Zij staan model voor het hoogste niveau van persoonlijke en interpersoonlijke effectiviteit en behalen continu duurzame resultaten.

FranklinCovey helpt organisaties succesvol te veranderen en hun performance te verbeteren. Door te werken aan gedragsverandering van leiders en medewerkers vanuit een inspirerende missie, visie en waarden. Dat doen we op basis van bewezen concepten rondom leiderschap, productiviteit, vertrouwen en uitvoeringskracht waarbij ons doel is de organisatie in staat te stellen de ingezette ontwikkeling zelf vast te houden, door te ontwikkelen en duurzaam te borgen.

Verander de cultuur, verander alles!

Jouw organisatie

Wil je meer weten over hoe FranklinCovey kan helpen om jouw organisatie te ontwikkelen? Kijk eens bij onze expertises en oplossingen voor een beeld van de mogelijkheden. We bieden veel verschillende vormen om jouw organisatie verder te helpen, inclusief online leren; blended leren; trainingen verzorgd door je eigen interne trainers, gecertificeerd door FranklinCovey;  training op locatie door onze ervaren trainers/consultants; licenties voor intellectueel eigendom; en transformatieprocessen door de gehele organisatie, inclusief coaching en consulting.

In elke opzet staat het te behalen resultaat en de wens van de organisatie centraal, wij doen ons best om volledig te begrijpen wat de job-to-be-done is voordat we met een advies of oplossing komen. Wat ons misschien het meest onderscheidt is dat we onszelf verantwoordelijk houden en beoordelen op basis van jouw resultaten.

Neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Maak nu een afspraak