Closing the sale

 

Closing the Sale

 

Het sluiten van de deal als proces.

Recent onderzoek (CSO Insights, Miller Heiman Group) laat zien dat maar één op de zes verkooppresentaties als afsluiting van het gesprek 50% of meer kans had op resultaat. Waarom? Wij constateren twee veel voorkomende fouten die verkopers maken:

  • Presentaties die eerder het gesprek lijken te heropenen, in plaats van gericht op het sluiten van de deal.
  • Presentaties met veel informatie, maar weinig verkoopbeslissingen.

Closing The Sale helpt verkoopleiders en hun teams om meer deals te sluiten door het toepassen van de mindsets en skillsets van topverkopers.

Het proces van de topverkoper

Topverkopers hebben een ander perspectief. Zij weten dat het sluiten van een deal veel meer is dan één moment. Het is een proces van beslissingen en dat begint lang voordat de klant het contract tekent. Topverkopers bereiden zich voor zodat zij de juiste omstandigheden kunnen creëren voor de juiste beslissingen van de klant. Zij gaan voor een win-win resultaat. Zij nemen de tijd om met de klant te bespreken welke beslissingen hem het beste helpen. Ten slotte weten ze precies wanneer de klant klaar is om de deal te sluiten. Daarmee behalen zij goede resultaten voor zowel de klant als de organisatie.closing the sale

Meer weten

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou en je organisatie, neem contact met ons op.