Vertrouwen

Vertrouwen uit zich o.a. in de ‘disengagement’ van de medewerkers. Zij doen net genoeg om niet ontslagen te worden en gebruiken daarbij niet hun talenten, creativiteit en energie. De totale kosten van deze ‘disengagement’ is wereldwijd becijferd op een bedrag van ﹩250 – 300 miljard. –

Vertrouwen in jouw organisatie beïnvloedt elke interactie, elk project, elk initiatief, elke vorm van communicatie, elke strategische of tactische beweging die je probeert te bewerkstelligen.

Vertrouwen is het ultieme smeermiddel voor persoonlijke relaties, voor professionele samenwerking en daarmee voor je economische successen. Veel complexe programma’s stranden door een gebrek aan vertrouwen in de plannen of de leiders.

Vertrouwen is meetbaar

Vertrouwen is een keiharde waarde met meetbare uitkomsten. Wanneer vertrouwen stijgt, versnelt de samenwerking tussen mensen en dalen de kosten. Mensen voelen zich vrijer om eigen initiatief en ondernemerschap te tonen. Dit creëert winst van vertrouwen.

Vertrouwen is onderdeel van je bedrijfscultuur

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Hoe concreet het resultaat van vertouwen ook is, het is geen plug and play. Vertrouwen bouw je op als onderdeel van je cultuur. Je zult veel vertrouwen moeten geven, ook wanneer dat niet gemakkelijk is. Omdat vertrouwen zo’n grote invloed heeft op de snelheid van resultaten door je hele organisatie, spreken we ook van de snelheid van vertrouwen.

Programma’s voor vertrouwen in je organisatie

We bieden twee programma’s om vertrouwen in je organisatie te realiseren:

  • Leiding geven met de snelheid van vertrouwen – Voor leiders op ieder niveau die vanuit vertrouwen lagere kosten en hogere opbrengsten willen realiseren.
  • Werken met de snelheid van vertrouwen – Voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen en vertrouwen in zijn werkrelaties wil brengen.

Wil jij winst van vertrouwen oogsten in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en we kijken samen hoe we jou kunnen helpen met jouw uitdagingen.