Strategie Uitvoering

Veel leiders weten het: het maken van een goed plan is iets anders dan het effectief uitvoeren ervan. Zeker wanneer er een gedragsverandering noodzakelijk is.

Hoe bouw je een effectieve uitvoeringscultuur en stel je mensen in staat om nieuwe gewoontes te ontwikkelen?

Uitvoering van jouw strategie

Iedere manager en iedere leider weet het: je kunt plannen tot je een ons weegt, de uitvoering bepaalt het succes. Tussen een strategisch plan en een geslaagde uitvoering staat ook nog gewoon het werk en de verantwoordelijkheid van alledag op je te wachten. Wij noemen die hectiek de wervelwind.

De wervelwind bestaat uit al die urgente zaken en verantwoordelijkheden die je zo bezig houden dat je geen ruimte meer hebt om te denken en structureel tijd te besteden aan het nieuwe. Aan dat verbeterdoel, aan die nieuwe strategie die je wil implementeren. Als je dat uit blijft stellen, gebeurt er niets en haalt de werkelijkheid je in – vroeger of later.

het verschil tussen top- en mindere prestaties

Bij FranklinCovey hebben we uitgebreid bestudeerd waarom sommige organisaties hun strategie wel uitgevoerd krijgen en waarom anderen hier niet in slagen.

De conclusie is dat zowel de top presterende, als de minder presterende organisaties, clusters kennen die geweldige resultaten leveren – daar waar klanten ambassadeurs zijn, medewerkers betrokken, en de resultaten top.

Beide kennen ook periodes van pieken en dalen in hun prestaties – de organisaties die top presteren hebben gewoonweg op meer locaties pieken en minder dalen. Zij zijn beter in het institutionaliseren van die zaken die nu al goed gaan in clusters.

Waarom lukt dit dan niet bij organisaties die minder presteren? Wat wij zien is dat de wervelwind zoveel energie kost dat er niet genoeg aandacht besteed kan worden aan de topprioriteiten. Bij de goed presterende organisaties waait de wervelwind niet minder hard, maar daar zijn processen geïnstalleerd die mensen betrokken houden richting de uitvoering van de belangrijkste prioriteiten te midden van de wervelwind.

FranklinCovey Strategie Uitvoering helpt bij de ontwikkeling van leiders die:
  • definiëren welke paar kritische acties de meeste impact hebben op het behalen van de gewenste doelstellingen;
  • hun teams helpen focus aan te brengen op het uitvoeren van deze KPI’s;
  • de betrokkenheid en accountability van hun teams en individuele medewerkers sturen.
Onze methodiek, processen en tools leveren organisaties een beproefde en pragmatische aanpak om:
  • Het belangrijkste veranderdoel consequent en duurzaam te realiseren
  • Een uitvoeringscultuur te ontwikkelen die leidt tot blijvend onderscheidend vermogen
  • De volgende generatie leiders met uitvoeringskracht te ontwikkelen

Nieuwsgierig geworden of wij iets voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met ons op via onderstaand contactformulier.

“70% van de strategische mislukkingen zijn het gevolg van zwakke uitvoering door het leiderschap. Het is zelden een gebrek aan intelligentie of visie.” Ram Charan, Bestseller auteur en Internationaal Adviseur

 

DE MOGELIJKHEDEN

DOWNLOAD DE WHITEPAPER