workshopleider

Het geknakte ego van de seniortrainer

Erik Roger Blog, Leiders zijn de sleutel, Productiviteit, Versterken, Vertrouwen Leave a Comment

Het is niet goed voor mijn ego. De door ons opgeleide interne trainers van de klant zijn na de workshop beter beoordeeld dan ikzelf, de seniortrainer en ervaren rot in het vak. Het is de bedoeling dat ze goed zouden zijn, maar zó goed? Ben ik nu nog wel die betrouwbare adviseur? Zou de klant mij nu nog wel willen? Was ik niet in vorm geweest?

Collega’s als workshopleider

Deelnemers die de workshop bij deze interne trainers hebben gevolgd stellen geïnteresseerd vragen: of we dat altijd zo doen, met interne facilitators? Hun eigen collega’s als workshopleider, dat vinden ze helemaal top! Want die collega-trainers weten écht waar ze over spreken: ze hebben een jaar eerder zelf aan de workshop deelgenomen en zijn in hun professionele- en privé-leven aan de slag gegaan. Ze hebben met allerlei productiviteitverhogende acties geëxperimenteerd. Strategische prioriteiten afstemmen met de baas, ‘nee’ leren zeggen tegen de zoveelste meeting waar ze niet echt waarde zouden toevoegen, minder e-mails sturen (en dus ontvangen!), woensdagmiddag echt vrijhouden voor de kinderen, meer sporten. Ze kennen die dolgedraaide organisatie maar al te goed en kunnen dus mooi vertellen over hun evolutie naar meer productiviteit en balans in die uitdagende omgeving. Hoe gaan zij in het echt om met die baas die ’s avonds belt en met collega’s die naar eigen goeddunken meetings in de agenda knallen? Wat doen we met die enorme werkdruk en hoe hou je het vol? Het mooie is dat ze zo enthousiast waren over hun eigen progressie, dat ze popelden om hun inzichten door te geven aan hun collega’s: het ideale uitgangspunt om een prima trainer te worden.

Korte lijntjes met interne trainers

Het enthousiasme van de interne trainers zorgt er ook voor dat ze hun collega’s blijven aanspreken: Heb je al het betere gesprek met je baas gehad? Heb je je prioriteiten helder? Zullen we nog een keertje samen zitten om je e-mail beter te organiseren? Wanneer ga je weer hardlopen? Wat vond je van die mindfulnessworkshop? Op dit moment zijn de trainers weer aan het overleggen wat hun volgende sprankelende initiatief zal zijn om het gedachtengoed binnen de organisatie levendig te houden: een ‘leer-van-je-fouten’-sessie of een workshop rond het stellen van goede doelen? Een intervisie-sessie rond ‘hoe voed je je klanten op’, of toch maar liever spreektijd regelen bij het volgende MT-overleg?

Dat die bevlogen trainers deze initiatieven nemen is natuurlijk fantastisch nieuws. Alleen als een aantal mensen heel bewust aan de kar trekt,  zelf vóórleeft wat het gewenste gedrag is en anderen daarop aanspreekt, heb je een goede kans dat er een duurzame cultuurverandering ontstaat. En wij van FranklinCovey willen niets liever dan jouw organisatie op eigen benen te laten staan. Die cultuur geef jij tenslotte zelf vorm. Met interne trainers, bijvoorbeeld.

Terecht goede evaluaties

De interne trainers krijgen terecht zulke goede evaluaties. Ze zijn geloofwaardig en authentiek, zetten vanuit hun gedrevenheid dingen in beweging en heel professioneel voorbereid. Ik ben erg trots op ze, want tenslotte heb ik ze wel zelf opgeleid. Zo heeft mijn arme ego dan toch nog iets…

Lees in dit artikel uit De Standaard hoe enkele dagen uit het leven zo’n interne trainer eruit zien. Artikel: ‘ Ik heb veel te lang in mijn mailbox geleefd‘ 

Erik Roger

Erik Roger

Practice Leader Productivity at FranklinCovey Benelux
Erik Roger is mede-auteur van ‘De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit’ en hij leidt de Practice Productivity van FranklinCovey Benelux. Zijn missie is mensen te ondersteunen om vorm te geven aan een prachtig leven – net dat stapje verder. Erik werkt al 10 jaar bij FranklinCovey met een groot scala aan organisaties, variërend van grote multinationals tot kleine plaatselijke ondernemingen.
Erik Roger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha rekensom (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.