De Covey Challlenge zit er op, of toch niet?

Jan Kuipers Actualiteit, Blog, Covey Challenge, Events Leave a Comment

Na zeven dagen zit de Covey Challenge erop. 3600 deelnemers hebben zich 7 dagen lang laten inspireren en zijn de uitdaging met zichzelf aangegaan. De 7 eigenschappen zijn los van elkaar niet nieuw of innovatief. Maar de toepassing ervan, het naleven van 7 eigenschappen als gewoonte, blijft ondanks dat een uitdaging.

Eigenlijk begint de échte Covey Challenge pas nu.

Zonder mail bericht, zonder facebookposts, zonder motivatie van buitenaf… ga je nu door, zet je nu door? 

Eén ding weet je zeker: het gaat niet vanzelf. Jezelf blijven ontwikkelingen op basis van bijvoorbeeld de 7 eigenschappen, vraagt om voortdurende en bewuste aandacht. Precies dat waar eigenschap 7 omdraait.  Dagelijks werken aan de overwinning op jezelf. Jezelf zover brengen dat je toch naar de sportschool gaat, dat je toch een aantal pagina’s leest in dat boek, dat je toch de tijd neemt om gezond te eten, dat toch die vriend maar even belt, dat je toch nee zegt tegen iemand om even tijd te besteden aan jezelf.
 
Door het toepassen van eigenschap 7, train je jezelf in alle andere eigenschappen.
Door jezelf te trainen in de eerste 6 eigenschappen, train je jezelf in eigenschap 7.
 
Door bewust werk te maken van de 7 eigenschappen kunnen de 3600 deelnemers aan de Covey Challenge een verschil maken. Een verschil voor zichzelf, een verschil voor anderen, een verschil voor de wereld. Een verschil waarin je beter zorgt voor jezelf, beter zorgt voor anderen, beter zorgt voor de wereld . Een verschil waarbij verschillen tussen mensen juist verbinden. Een verschil waarbij discussies gekenmerkt worden door luisteren in plaats van overtuigen. Een verschil gebaseerd op de gedachte dat er genoeg is voor iedereen. Klinkt dat hoogdravend? Wellicht, maar het is wel de kracht die de 7 eigenschappen in zich hebben. Een kracht die 3600 deelnemers ervaren hebben in de afgelopen week. Een kracht die jij die iedere dag kunt ervaren. Iedere dag weer!
 
De posts en tweets van de afgelopen dagen laten zien dat deelnemers dat verschil ervaren. Het is er, het ontstaat. Durf die stap te zetten en te blijven zetten. Tegenslag is er daarbij niet om jou te pesten maar om je sterker te maken. 
 
De echte Covey challenge is nu begonnen!
 
Veel plezier en succes met jouw vervolg.
Jan Kuipers

Jan Kuipers

Managing Partner at FranklinCovey Benelux
Jan is oprichter en managing partner van FranklinCovey Benelux. Daarnaast is hij auteur van de boeken 'Menskracht', 'Creëer wind mee’ en mede-auteur van 'Het onderscheidend vermogen' en 'De kleine Covey'. Jan helpt organisaties op het gebied van cultuurverbetering, leiderschapsontwikkeling, effectiviteit en resultaatverbetering.
Alles wat hij doet, doet hij vanuit de overtuiging: gebruik je eigen menskracht en stel anderen in staat hun menskracht te benutten.
Jan Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha rekensom (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.