Check je werkenergie

Erik Roger #Cultuursucces, Blog, Productiviteit, Versterken Leave a Comment

Check je werkstress

Je hebt het steeds te druk gehad om proactief jezelf te leiden. Het staat – echt waar – bovenaan je to-dolijst, maar zelfs daar kom je niet aan toe. Want je bent druk met allerlei, euh, druks. En nu zit je thuis met een burn-out. Of denk je dat het jou niet overkomt?

Elk jaar staat er weer een week in het teken van ‘Check je werkstress’ om aandacht vragen voor de gevolgen van negatieve stress door werksituaties.  In deze week worden concrete tips en tricks gegeven om werkstress te herkennen en deze tegen te gaan. Jouw energieniveau, of het gebrek daaraan,  is een belangrijke indicator voor je mentale en fysieke fitheid. Natuurlijk zou er meer aandacht voor dit goede initiatief moeten zijn dan één week per jaar, daarom continueren we hem gewoon nog even.

Superbatterij

Je weet steeds waar je smartphone is; je bent er zuinig op. Je monitort het energieniveau en laadt hem op voordat hij helemaal leeg is. Je hebt routines gecreëerd waardoor je dat niet vergeet en slimmigheden bedacht om hem tussendoor op te laden. Je telefoon krijgt vaak meer zorg en aandacht dan je eigen energieniveau… Zo ook de assistente die mijn bloed afneemt. Ze vertelt dat ze met haar man voor het eerst in 10 jaar op vakantie gaat. Hij is zelfstandig ondernemer en ‘dan gaat dat nu eenmaal zo.’ Ik krijg een beeld van zo’n ongecontroleerd projectiel dat zelf 70 uur per week werkt, vakantie flauwekul vindt en pauzes een teken van inefficiëntie.

Mijn hoge cholesterolgehalte is een zegen

‘Je ziet er niet uit als iemand met een veel te hoge cholesterol’, zegt de assistente. Dat hoor ik vaker wanneer ter sprake komt dat ik van mijn ouders een torenhoog cholesterolgehalte geërfd heb. Het is ook wel balen: ik moet echt opletten met wat ik eet en drink. Tegelijkertijd is het een zegen: ik monitor mijn gezondheid bewust en eet gezond, beweeg genoeg en drink minder alcohol, waardoor ik me uiteindelijk prima voel. Ik heb als het ware een gezonde cultuur voor mezelf gecreëerd met routines en slimmigheden om mijn batterij voortdurend op te laden.

Het zal je baas maar zijn

Het vergt fysieke, mentale en emotionele energie om een organisatie effectief te leiden. Ik begeleid leiders om het goede voorbeeld te geven. Dat kan door gezonde snacks en drankjes te regelen, door aan te dringen op breinpauzes tijdens lange vergaderingen, door staand te vergaderen en regelmatig lekker te kletsen en te lachen. In het Fit@work programma van adviesbureau Accenture heeft collega Thijs Westerink samen met de interne trainers van Accenture door middel van ‘The 5 Choices‘ bijgedragen aan de mentale fitheid en een meetbaar gezondere cultuur. Maar ook op minder meetbare onderdelen is Accenture gezonder geworden: “Als je te veel op getallen gaat sturen, bestaat het gevaar dat zo’n gezondheidsprogramma alleen maar op de korte termijn gericht is. Wij geloven dat fit zijn vooral voordelen op langere termijn heeft. Zoals meer plezier in het werk en meer loyaliteit.

Vitaliteit in plaats van burn-out

De keuze voor vitaliteit in plaats van burn-out is maar één van vijf cruciale keuzes die jij moet maken. Hoe krijg je samen de allerbelangrijkste zaken voor elkaar? Hoe werk je gefocust met al die afleiding om je heen? Hoe creëer je een cultuur die zorgt voor duurzame, buitengewone productiviteit en echte balans? Beperk je niet tot losse maatregelen, maar werk aan een cultuur waarin jij en iedereen om je heen beter voor zichzelf zorgt. Laten wij daar nou net van zijn. Neem nu contact op voor een vrijblijvend gesprek. Check je werkenergie, het is nog goed voor je cholesterolgehalte ook!

 

Erik Roger

Erik Roger

Practice Leader Productivity at FranklinCovey Benelux
Erik Roger is mede-auteur van ‘De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit’ en hij leidt de Practice Productivity van FranklinCovey Benelux. Zijn missie is mensen te ondersteunen om vorm te geven aan een prachtig leven – net dat stapje verder. Erik werkt al 10 jaar bij FranklinCovey met een groot scala aan organisaties, variërend van grote multinationals tot kleine plaatselijke ondernemingen.
Erik Roger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha rekensom (anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.